2019 Trend Renkleri
2019 Trend Renkleri
Renkler sadece bir bakışta gözü rahatlatabilir veya rahatsız edebilir

Renk, yeri başka bir şekilde doldurulamayacak türde, etkili bir iletişim şeklidir. İlk izlenimlerin çok önemli olduğu günümüzün hızlı dünyasında özellikle önemlidir.

Vaktimizin önemli bir kısmını evde geçiriyoruz ve mekanlerımızda kullandığımız renklerin hem bize hitap etmesini istiyoruz hem de güncel kalmasını istiyoruz.

Renkler sadece bir bakışta gözü rahatlatabilir veya rahatsız edebilir. Düşünceleri ve hatta eylemleri bile değiştirebilir. Bu nedenle dünyadaki tasarımcılar sınırları zorluyor, ev dekorasyonunda duyguları görselleştirmenin yeni ve renkli yollarını yaratıyorlar.

Emin olun herkes için bir şeyler var; temiz ve bastırılmış beyazlardan parlak ve canlı tonlara. Bunu akılda tutarak, 2019'da sıcak olan bu farklı renk trendlerine bir göz atalım.

1. Güçlü Kırmızılar

Bu kadar güçlü bir renk olunca, mekanlar da etkileyici oluyor. Bu renkle ne elde edebileceğinizi hayal edin!

Kırmızı, eski çağlarda yaşayan insanlar tarafından kanın ve ateşin rengi olarak görülüyordu; ayrıca sevgi, tutku, enerji ve güçle, ama en çok da sevinçle ve iyilikle ilişkilendiriliyordu.

Bununla birlikte, kesinlikle dikkat çekici ve riskli bir seçimdir ki bu mutlaka kötü bir şey değildir! Kendinizi (veya gözlerinizi) hazırlayın, çünkü 2019'da etrafınızdaki bu ateşli renkten çok daha fazlasını göreceksiniz!

  VA-104 Kırmızı / Venni Akrilik Panel

2. Sade Beyazlar

Bütün bu kırmızıların ihtişamından bir mola vermeniz gerekiyorsa, beyaz nötr trendin temizliğinde huzur bulabilirsiniz. Beyaz, saflığın simgesidir ve genellikle dürüstlük ve tarafsızlıkla ilişkilendirilir. Bu özellikleri sayesinde, beyaz tasarımın kullanımı anında sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Herhangi bir bileşimi yumuşak ve havadar kılar ve ona bir şaşkınlık hissi verir.

Beyaz, şık ve minimalist bir görünüme sahip ana bileşen olduğu göz önüne alındığında, modern ve zarif mekanlar için önemli bir yere sahiptir.

  VSM-01 Beyaz / PVC Süper Mat Panel

3. Doğa Tonları

Doğa tonları bilinçaltımızı ana doğaya bağlar. Yani nostaljik bir duygu uyandırırlar. Taze kesilmiş otların kokusunu, plaja veya çöle yapılan bir geziyi hatırlatıyorlar. Daha soğuk tonları düşünün - neredeyse pastel, ancak tozlu ve sessiz bir taban. Onları daha açık veya daha koyu tonlarda kullanabilirsiniz, ancak her iki durumda da ham ve zahmetsiz bir his elde edersiniz.

  VHG-06 Kaşmir / PVC High Gloss Panel

4. Az Çoktur

Sadece bir dokunuşa sahip sade ve minimal bir kompozisyon, herhangi bir tasarımı etkileyecektir. Küçük bir renk sıçraması, düz bir görüntüyü çığlık atan ve bağıran bir görüntüye çevirme yeteneğine sahiptir. Görsel ilgi uyandırır, belli bilgileri vurgular ve göze tasarım boyunca rehberlik eder. Genel olarak modern ve cesur görünmesini sağlar.

  VHG-04 Bianco / PVC High Gloss Panel

5. Cesur Kontrastlar

Kontrast renklerle çalışmak zor olabilir. Bir hata yapın ve kelimenin tam anlamıyla insanların gözlerini inciten bir parça ile sonuçlanacak! Öte yandan, onları doğru yapmayı başarırsanız, süper canlı ve çarpıcı bir parçaya sahip olacaksınız.

Renk tekerleğinin karşısındaki iki veya daha fazla rengi yan yana koymak, birbirlerini vurgulamalarını sağlar - ve doygunluğu artırmak, parlamalarına, hareket etmelerine yardımcı olur! Kontrast, yalnızca iki zıt tonu bir araya getirerek değil, aynı zamanda desenleri ve gölgeleri de birleştirir. Hepsi cesur ve korkusuz oldukça dinamik bir kompozisyon yaratıyor.

6. Neşeli Tonlar

Renkli aşıklar, bu sizin için! İnsanlar renkleri kucaklıyorlar çünkü hemen herhangi bir kompozisyonu neşeli ve eğlenceli hale getiriyorlar. Geçmişte, kalmak ve süper karmaşık renk kombinasyonlarından uzak durmamız söylendi - günümüzde tüm renk yelpazesi oyun alanımızdır.

7. Parlak Renk Paletleri

Yüksek kontrast veya süper renkli bir palet cesur bir görünüm için harika, ancak biraz daha hafif ve büyülü bir şey isteyebileceğiniz zamanlar olabilir. O zaman yanardönerlik işe yarayabilir.