Enerji Veren Bir Yaşam Stili: FENG SHUI
Enerji Veren Bir Yaşam Stili: FENG SHUI
Doğadaki yaşam enerjisini yaşanılan mekanlara aktararak pozitifliği harekete geçiren Feng Shui yöntemi rüzgar ve su anlamlarına geliyor.

Çin’de 6.000 yıldan uzun bir süre başlayan ve etkisi tüm alana yayılan bu öğreti ilk ilhamını Çin Seddi’nin düzenliliğinden aldığına inanılmaktadır.

Beş element olan su, toprak, ateş, odun ve metalin gücünü kullanan Feng Shui tüm bunları dengede tutarak düzen ve dengeye vurgu yapıyor. Amerika’da 1970’li yıllardan itibaren günlük yaşama aktarılmaya başlanan uygulama insan yaşamına; zenginlik, sağlık, mutluluk için gerekli enerjiyi sağlıyor. Feng Shui eşyaların düzeninden ve yön duygusundan yararlanılmasını ilke ediniyor. 

Enerjinin rahatça dolaşması ve taze enerjinin sağlanması için evinizde ilk önce sadeleştirmeye gitmelisiniz. Duygusal bağ kurulmadan bir köşede duran tüm eşyaları odalarınızdan çıkardığınızda enerji akışı daha kolay sağlanacaktır. 

Antre Düzenine Dikkat!

Dış kapıya açılan yer olarak enerjinin de ilk girdiği yer olarak kabul edilen antrelerde ayna olmaması gerekiyor. Yansıdığı için ters teperek direk enerjinin geri dönmesinde etkili olan aynayı kullanmadığınız süre boyunca üstünü örtmelisiniz.

Mutfakta Çok Eşyaya Yer Yok!

Eşyanın en çok biriktiği yer her evde mutfaktır. Farkında olmadan aldığımız küçük büyük tüm eşyalar tezgahın üzerinde ya da mutfağın bir köşesinde kullanılmayı bekler. Enerji akışının düzenini bozmamak için gözle görünen yerdeki tüm eşyaları kaldırmalıyız. 

Minimal düzeni savunan Feng Shui öğretisinde renklerde ona göre olmalıdır. Mutfak dolaplarının beyaz, sarı ya da pastel tonları olması geçirilen vakitte de pozitif enerjiyi sağlar. Meyve ve sebze renklerine uygun canlı renklerde kullanılabilir. İki güçlü elektrik eşyayı yan yana getirmeyiniz ve mutfağınızın aydınlandığından emin olmalısınız.

Enerji Gece Boyunca Yatak Odanızda!

İçerideki akışı bozan ve düzeni kaçıran tüm eşyalarımız biraz da yatak odasında depolanır. Elbise dolabının üzerinde biriken hurçlar, bir gün okunulacağına inanılan kitaplar ya da hiç giymeyeceğiniz ama ihtimali de var mı acaba dediğiniz giysileriniz yatak odasının her köşesinde bir gün kullanılmayı bekler. Feng Shui uygulamasına geçerken ilk işiniz bu eşyalarınızdan kurtulmalısınız.

Yatak odanızda yatağınız mümkünse kapıdan en uzakta olmalı ve kapıyı görmemelidir. Yatağınız duvara dayalı olmalı ve başlıklı şekilde kullanmalısınız. Başlığı sizi uykudayken güvende olduğunuzu hissettirecektir. Huzur veren tonlara ağırlık verilen Feng Shui yönteminde odada elektronik eşyalara da yer verilmiyor. 

Oturma Odası

Yaşam alanımızın ağırlıklı bölgesi oturma odalarıdır. Sivri mobilya eşyalarını kullanmaktan kaçınmamız gereken yer olan salonda kanepe, masa, sehpa gibi genelde sert köşeleri olan eşyaları oval başlıklı seçmeye özen gösterilmelidir. 

Odada sakinleştirici etkiyi kullanmak çok önemlidir. Beyaz veya doğal ahşap tonları dengeyi sağlayabilir. Canlı bitkilere odanın bir köşesinde yer verilmelidir. Feng Shui öğretisinde yer alan su zenginliğin başka yüzü olarak kabul edilir. Bereketi yakalamak için küçük su döndüren ev aksesuarı çeşmeler kullanılabilir.